Zapečená letní zelenina je skvělé jídlo, které můžete podávat jako přílohu k masu nebo lehkou večeři.
Ingredience:
3 střední cukety
1 střední lilek
500 g cherry rajčat
1 lžíce olivového oleje
4 velké stroužky česneku
¼ lžičky mořské soli
¼ čerstvě namletého černého pepře
2/3 hrnku nastrouhaného parmazánu
¼ hrnku čerstvé bazalky a petržele
Postup:
Olejem lehce vymažte zapékací mísu. Cukety a lilek nakrájejte na kostky o velikosti asi 2 cm a dejte do mísy.
Přidejte na půlky překrojená rajčátka. Smíchejte s olivovým olejem, přidejte, česnek, sůl, pepř a 1/3 hrnku parmazánu a nakonec jemně vmíchejte polovinu bazalky a petržele.
Připravenou zeleninu rozprostřete do zapékací mísy a pečete v předehřáté troubě 25 min přikryté alobalem.
Poté alobal odstraňte a pečte dalších 10–20 min, až bude zelenina měkká a z vrchu lehce křupavá. Před podáváním posypte zbývajícím parmazánem a bylinkami.