Nebesky dobrá kombinace lilku, rajčátek a mozzarelly potěší chuťové pohárky.
Suroviny na 2 porce – 2 lilky – 8 keříkových rajčat – 120 g mozzarelly – 1 cibule – 1 lžíce balsamikového octa – olivový olej – sůl, pepř – čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
1. Lilky opláchněte, odkrojte špičku a podélně rozřízněte. Vyřízněte vnitřek a pokrájejte ho na malé kostičky. Rajčata pokrájejte na kolečka.
2. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nasekanou cibuli. Přidejte lilek a rajčata. Osolte, opepřete a přidejte balsamikový ocet. Promíchejte a nechte chvilku dusit.
3. Směs promíchejte s nakrájenou mozzarellou a pak s ní naplňte lilky.
4. Pečte asi 35 minut při 180 °C. Podávejte ozdobené nasekanou bazalkou.