Tahle varianta květáku bude chutnat i těm, kteří jinak této zelenině moc neholdují.
Suroviny na 4 porce
– 1,2 kg moučných brambor
– 1 lžička soli
– 250 ml mléka
– 1 květák
– 250 ml smetany na vaření
– 2 lžíce másla
– ½ hrnku mraženého hrášku
– 120 g strouhaného sýra
Postup
1. Oloupané brambory nakrájejte a uvařte v osolené vodě. Květák rozdělte na růžičky a povařte je 5 minut v osolené vodě.
2. Brambory sceďte, přidejte k nim máslo, teplé mléko a připravte bramborovou kaši.
3. Kaši rozprostřete do zapékací misky, vložte hrášek a růžičky květáku. Smetanu smíchejte se strouhaným sýrem a přelijte. Pečte při 190 °C asi 40 minut.