Candát je dravá sladkovodní ryba s velmi kvalitním masem výtečné chuti. Zařaďte ji do svého repertoáru a nebudete litovat.
Ingredience: 1 kg rybích filetů candáta (může být i okoun), půl lžičky citronového pepře, půl lžičky soli, půl svazku kopru, 4 snítky tymiánu, 4 lžíce rozpuštěného másla, 1 ks citronu a limetky
Postup: Pekáček vyložte pečicím papírem nebo alobalem. Rybí porce osolte, opepřete a uložte do pekáčku. Citron a limetku důkladně omyjte a nakrájejte na plátky, ty pak uložte mezi rybí filé.
Přidejte kopr, tymián a vše pokapejte máslem. Ryby zčásti přikryjte pečicím papírem nebo alobalem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut. A můžete podávat.