Výhodou zapečených tortill je, že do nich můžete dát téměř vše, co zrovna máte po ruce.
Ingredience:
300 g vepřového masa (např. kýta)
1 lžíce oleje
1 lžička mleté papriky
1/2 lžičky kmínu
1/2 lžičky sušeného oregana
sůl, pepř
100 ml zeleninového vývaru
4 střední pšeničné tortilly
150 g strouhaného sýra
1 cibule
1 stroužek česneku
1 červená paprika (nakrájená na proužky)
100 ml rajčatové omáčky
Postup:
Na pánvi rozehřejte olej, osmahněte cibuli a česnek.
Přidejte nakrájené maso, osolte, okořeňte a opečte dozlatova. Podlijte vývarem a duste 20 minut.
Na každou tortillu dejte vrstvu masa, přidejte papriku a zasypejte sýrem. Tortilly srolujte a naskládejte do zapékací mísy.
Přelijte je rajčatovou omáčkou. Případně ji můžete dát do placek.
Pečte v troubě na 180 °C asi 15 minut.
Je to skvělý recept pro ty, co milují sport a potřebují rychlou a chutnou večeři po tréninku. Líbí se mi, jak je to variabilní s ingrediencemi.
Když jsem viděla recept, hned jsem dostala chuť to zkusit. S mými fotografickými pokusy to sice asi moc nefunguje, ale dobré jídlo nikdy nezklame.
Recept vypadá skvěle! Baví mě vyhledávat jednoduché a chutné recepty, které se dají rychle připravit po dlouhém dni v práci. Tortilly budou příští na mém seznamu!
To vypadá lákavě! Miluju hudbu a vaření pro mě je něco jako tvoření harmonické melodie na talíři. Zapečené tortilly určitě vyzkouším, dík za inspiraci!
Mmm, zapečené tortilly jsou super nápad na rychlý oběd i večeři. S fotografováním to moc nesouvisí, ale maso se dá upravit krásně na talíři, což vždycky vypadá pěkně i na fotkách.