Dietní tento pokrm příliš není, ale proč si občas nedopřát?
Ingredience: 200 g slaniny, 300 g těstovin, 1 květák, 25 g másla, 25 g hladké mouky, 300 ml mléka, sůl a pepř, 1 lžička dijonské hořčice, 140 g sýru ementál, 3 lžíce strouhanky
Postup: V pánvi opečte slaninu dokřupava a nalámejte ji na kousky. Těstoviny uvařte podle návodu. Osm minut před tím, než budou těstoviny uvařené, k nim přihoďte květák. Pak slijte a uchovejte dvě lžíce vody, ve které se těstoviny vařily. V pánvi rozpusťte máslo, přisypte mouku, míchejte, až vznikne světlá jíška.
Po částech přilévejte mléko. Povařte do zhoustnutí. Přidejte sůl, pepř, hořčici a polovinu sýra. Všechny komponenty smíchejte, rozprostřete do zapékací mísy a posypte strouhankou se sýrem. Zapečte 5 minut pod grilem.