Suroviny:
250 g těstovin tagliatelle
500 g kuřecích prsou
150 g strouhaného parmazánu
1 střední cuketa
100 g slaniny – kostky
500 g drcených rajčat v konzervě
olivový olej
1 ks česnek
oregano
sůl
pepř
Postup:
Kuřecí maso si nakrájíme na drobné kousky a společně s kostkami slaniny orestujeme na pár kapkách olivového oleje (není ho potřeba moc, protože slanina pustí také tuk). Přidáme pokrájenou cuketu, sůl a pepř a restujeme do zlatova.
Když je masová směs s cuketou pěkně propečená, přidáme lžíci sušeného oregana a drcený česnek. Necháme péct ještě minutu a vlijeme konzervu drcených rajčat. Vše společně promícháme a necháme 15 minut vařit na mírném ohni.
Připravíme si a povaříme těstoviny podle návodu na obalu. Aby se nám nelepily, můžeme do vody k těstovinám kápnout trochu olivového oleje. Když jsou těstoviny hotové, scedíme je, prolijeme jen rychle vlažnou vodou a přimícháme do omáčky s kuřetem a cuketou.
Tip!
Vynikající je i kombinace s lososem. Můžete takto připravit i lasagne. A kdo chce, může přidat do pokrmu dvě deci dobrého bílého vína.