Suroviny:
300 g těstovin ve tvaru mušle
600 g pasírovaných rajčat
30 g parmazánu
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
500 g čerstvého špenátu
300 g ricotty
muškátový oříšek
sůl
pepř
Postup:
V rendlíku rozehřejte olivový olej a vhoďte do něho nadrobno nakrájenou cibuli. Za občasného míchání ji asi 5 minut opékejte a poté přidejte pasírovaná rajčata. Osolte, opepřete a přiklopte poklicí. Nechte na mírném plameni asi 30 minut probublávat.
Nyní si připravte náplň do těstovin. Špenát vložte do pánve, zalijte ho vodou a nechte asi 5 minut dusit doměkka. Poté vodu slijte a nakrájejte ho na menší kousky a nechte vychladnout.
Špenát promíchejte s ricottou, přidejte sýr, špetku muškátového oříšku a osolte a opepřete.
Uvařené těstoviny naplňte směsí a dejte je do zapékací mísy vytřené olejem. Na závěr je zalijte rajčatovou omáčkou. Pečte asi 20 minut na 200 °C.
Tip!
Těstoviny by měly být uvařené na skus, v troubě ještě dojdou.
Hele, tohle mi přijde docela snadný na udělání. Plus, mám ráda, když je jídlo trochu zdravější a špenát je super. Zkusím to o víkendu.
Zajímavý recept, řikám si, že za pokus to stojí. Musím ale najít čas. Přijdou víkendy a já už plánuju, co všechno uvařím. Tohle půjde na seznam.
Teda, na tech technologiích celý dny a potom tady narazím na recept jako z jinýho světa. Haha, zkusím to, možná to zvládnu i já. 😀
Miluju těstoviny!!! Toto vypadá fakt skvělě, měla bych to zkusit. Jsem ale z Plzně a tady máme trochu jiný styl vaření. Takže uvidíme.