Vynikající, lehká a zdravá večeře.
Suroviny:
● 3 stroužky česneku
● 500 g cukety
● 250 g lilků
● 1 červená paprika
● 300 g rajčat
● 5 lžic olivového oleje
● 1 lžíce rajčatového protlaku
● 1 bobkový list
● 1 lžíce oregana, bazalky a petrželky
● sůl, pepř
● 3 lžíce zakysané smetany
● 3 lžíce smetany
● 60 g strouhaného chedaru
Postup:
1. Cibuli i česnek posekáme. Cuketu, lilky, papriku očistíme a pokrájíme. Rajčata spaříme a oloupeme.
2. Rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli. Přidáme zeleninu, česnek, protlak, bobkový list a oregano, bazalku a petrželku. Osolíme, opepříme a dusíme 10 min.
3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Ušleháme zakysanou smetanu, sladkou smetanu a sýr, osolíme, opepříme a přimícháme do zeleniny a zapékáme asi 10 minut.