Lahodné zapečené rané brambory vás mile překvapí svou úžasnou chutí. Se směsí sýrů, zakysanou smetanou a jarní cibulkou je to dobrota.
Potřebujete:
✿ 6 větších raných brambor
✿ 50 g anglické slaniny
✿ 50 g eidamu
✿ 50 g nivy
✿ 100 ml zakysané smetany
✿ 2 jarní cibulky s natí
✿ tymián
✿ bazalku
✿ sůl, pepř
1. Celé očištěné brambory uvařte ve slupce do 2/3 měkkosti, slijte a nechte vychladnout. Mezitím si nakrájejte slaninu a cibulky (bez natě) nadrobno a lehce je osmahněte na pánvi.
2. Vychladlé brambory nakrojte a trochu vydlabejte. Vydlabaný vnitřek dejte do misky, přidejte slaninu s cibulkou, nahrubo nastrouhané sýry, tymián, bazalku, sůl a pepř a promíchejte.
3. Vzniklou směsí plňte brambory, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 30 minut. Navrch brambor přidejte zakysanou smetanu, posypejte nadrobno nakrájenou natí cibulky a podávejte.
Vypadá to super! Sice nejsem úplný kuchtitel, ale tohle se mi zdá, že zvládnu. Brambory a sýr, to nemuže dojit špatně.
Recept se zdá být velmi chutný a poměrně jednoduchý na přípravu. Ocenuji, jak využívá sezónních surovin. Inspirující.
Hele, tohle musí bejt mňamka. Máme doma raný brambory, tak to zkusím. Moc děkuju za recept, uplně se těším, jak to bude chutnat.
Ou jé, to vypadá náramně! Určitě vyzkouším. Sýr miluju a ty brambory vypadají, že musí být božský. Konečně něco novýho na zkoušku 🙂