Vnoučata si tento pokrm určitě zamilují. A pokud ho připravujete pouze pro dospělé, přidejte do něj kapku brandy.
Suroviny:
4–6 kuřecích paliček
150 g másla
3 velké zralé broskve
snítka čerstvého rozmarýnu
sůl, pepř
1 lžíce grilovacího koření
Postup:
Pekáč důkladně vytřete trochou másla a vyskládejte do něj kuřecí paličky hojně dochucené grilovacím kořením.
Broskve omyjte. Slupku můžete nechat, nebo ji oloupejte. Broskve mohou být i konzervované. Přidejte do pekáče čerstvý rozmarýn, máslo a přibližně jeden šálek vody.
Pečte na 180 °C po dobu 40 až 50 minut. Nezapomeňte maso alespoň ještě jednou podlít trochou vody.
Sos podle chuti dopepřete a dosolte. Servírujte s opečenými nebo šťouchanými bramborami.