Suroviny:
150 g hladké mouky
200 ml mléka
2 vejce
špetka soli
olej na smažení
Na náplň:
200 g mraženého špenátu
80 g parmazánu
250 g ricotty
1 stroužek česneku
sůl
pepř
muškátový oříšek
1 lžička másla
Postup:
Začněte přípravou palačinek. Z mouky, mléka, vajec a špetky soli vyšlehejte metlou hladké těsto bez hrudek. V pánvi rozehřejte olej, nalijte do něho malou naběračku těsta a zaoblenou stranou lžíce ho rychle rozhrňte do stran.
Smažte z obou stran dozlatova. Pak se pusťte se do přípravy náplně. Rozmražený špenát vložte do mísy, přidejte k němu ricottu, asi polovinu strouhaného parmazánu, prolisovaný stroužek česneku a špetku muškátového oříšku.
Osolte a opepřete. Směsí naplňte palačinky a skládejte je do zapékací misky vymazané máslem. Zasypejte je zbylým parmazánem a pečte asi 10 minut na 200 °C.
Tip!
Palačinky skvěle chutnají také polité rajčatovou omáčkou.
Paráda, musim to vyzkoušet. Špenát milujem všichni doma a tohle vypadá jako perfektní večeře. Jen si nejsem jistá, jestli mám doma muškátový oříšek.
Fascinuje mě, jak jednoduché suroviny mohou v kombinaci vytvořit tak lahodné jídlo. Tento recept je příkladem kulinářského umění, které ocení každý milovník špenátu.
no to je boží! špenát s parmazánem a ricottou, to musí bejt mega. jedině ten česnek bych možná vynechala, není moc můj šálek kávy. jinak super!
Zajímavý recept, mám ráda špenát a tyhle kombinace sýrů působí velmi lákavě. Určitě si ho připravím. Děkuji za inspiraci!
Četla sem to a musim rict, že to vypadá super jednoduche a hlavne moc dobre! Urcite vyzkousim, špenát miluju!