Ingredience: 4 porce
● 500 g hovězího mletého masa
● 2 stroužky česneku ● sůl
● sušená petrželka ● 1 cibule
● 100 g mrkve ● 250 g ricotty
● 125 g mozzarelly
● 1 lžíce přepuštěného másla ghí
● pepř ● 500 ml smetany ke šlehání
● 600 g brambor (bez slupky)
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Cibuli a česnek nakrájejte. V pánvi rozehřejte máslo ghí a orestujte na něm cibuli s česnekem.
K cibuli a česneku přidejte i nastrohanou mrkev a také orestujte.
Do mísy dejte mleté maso, přidejte ricottu a orestovanou zeleninu. Brambory nakrájejte na tenké plátky a mozzarellu najemno nastrouhejte.
Smetanu osolte a opepřete a promíchejte s mozzarellou.
Do větší zapékací mísy či do pekáče rozvrstvěte plátky brambor. Pak na ně dejte kuličky masa, jež vytvarujete z masové směsi.
Vše zalijte smetanou s mozzarellou. Dejte do trouby péct na 50 min a ihned servírujte.
Příprava: 70 min
Cena: 120 Kč