Víte, že původ lasagní sahá až do středověku? Ať už do receptu přidáte mleté maso, nebo je uděláte s tofu, chuťové pohárky oblažíte.
Ingredience: na 6 porcí
● 300 g lasagní (těstoviny)
● 1 kg mletého masa (hovězí)
● 2 cibule
● 3 lžíce oleje
● 2 petržele
● 3 mrkve
● 1 rajský protlak
● 400 ml vody
● 2 mozzarelly
● 100 g Grana Padano
● sůl
● pepř
Bešamel:
● 50 g másla
● 50 g hladké mouky
● 500 ml mléka
● muškátový oříšek
● lžička soli
Postup:
Na oleji osmahněte cibuli a přidejte maso. Mrkev a petržel nastrouhejte nahrubo a dejte do hrnce. Přidejte sůl, pepř, protlak a vodu. Duste přibližně hodinu. Na bešamel rozpusťte v hrnci máslo, postupně přidávejte mouku, vznikne vám jíška.
Do té nalijte mléko, přiveďte k varu a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidejte sůl a muškátový oříšek.
Lasagne skládejte tak, že dospodu dáte masovou směs, těstoviny, bešamel, masovou směs a posypete parmazánem. Takhle pokračujte, dokud vše nespotřebujete. Navrch dejte mozzarellu a pečte na 180 °C asi hodinu.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 36 Kč