Možná jste růžičkovou kapustu dříve nemívali mezi oblíbenými jídly. Až ale ochutnáte tenhle pokrm, budete mile překvapeni jeho skvělou chutí.
Potřebujete:
✿ 750 g růžičkové kapusty
✿ 4 šalotky
✿ 4 stroužky česneku
✿ 100 g slaniny
✿ 200 ml smetany ke šlehání
✿ 200 g tvrdého sýru
✿ sůl, pepř
✿ bylinky
1. Kapustičky očistěte, sloupněte vrchní lístky a rozpulte. Šalotky pokrájejte nadrobno a slaninu na proužky. Česnek prolisujte, sýr nastrouhejte najemno.
2. V pánvi vhodné do trouby nebo pekáčku opražte nasucho slaninu, vyndejte ji a na výpeku nechte zesklovatět šalotku. Přidejte kapustičky a asi 10 minut restujte. Osolte a opepřete, vmíchejte česnek a nechte ho rozvonět.
3. Přimíchejte slaninu, sýr a smetanu a dejte asi na 15 minut zapéct do trouby při 180 °C, až se sýr rozteče a povrch zezlátne. Dozdobte bylinkami s pečivem.