Suroviny:
450 g gnocchi
2 lžíce olivového oleje
½ šalotky nakrájené na tenké plátky
1 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
½ lžičky černého pepře
¼ lžičky muškátového oříšku
2 hrnky cherry rajčat
1 rajčatová omáčka
2 lžíce balzamikový ocet
¼ hrnku čerstvé petržele a bazalky
1 lžíce vysokotučné smetany
230 g mozzarelly
Postup: Uvaříme gnocchi podle návodu. Pak je scedíme a dáme stranou. Na omáčku si rozehřejme olej ve velké pánvi, přidáme šalotku a restujeme asi 3 minuty. Poté přisypeme česnek a restujeme další minutu.
Vmícháme rajčatový protlak, sůl, černý pepř, muškátový oříšek a povaříme necelou minutu.
Přidám cherry rajčata, rajčatovou omáčku a nakonec přilijeme balzamikového octa. Omáčku necháme lehce probublávat asi 5–7 minut a občas promícháme. Pánev sundáme z plamene, vmícháme čerstvé bylinky, smetanu a uvařené gnocchi.
Asi polovinu množství přendáme do připravené a olejem vymazané zapékací mísy, poklademe polovinou natrhané mozzarelly, přidáme zbylé množství rajčatových gnocchi a poklademe zbylým čerstvým sýrem. Mísu vložíme do trouby a gnocchi zvrchu ogrilujeme, aby sýr zezlátl.
.