Zeleninu pečenou v troubě oceníte jako lehkou a chutnou večeři. Dobře vám udělá hlavně v chladných podzimních dnech.
Suroviny na 3 porce
– 1 červená paprika – 1 žlutá paprika – 4 rajčata – 1 cuketa – 1 červená cibule – 1 lilek – 8 lžic řepkového oleje – 2 stroužky česneku – 1 lžíce octa balsamico – sůl, mletý černý pepř – 1 lžíce provensálského koření
Postup
1. Papriky omyjte, odstraňte z nich jadérka i vnitřní přepážky a nakrájejte je na široké pruhy. Rajčata omyjte a nakrájejte na plátky nebo měsíčky. Cuketu, cibuli a lilek nakrájejte na plátky.
2. Pět lžic oleje promíchejte s prolisovaným česnekem, octem, solí, pepřem a kořením.
3. Zeleninu vložte do zapékací formy a potřete ji zbývajícím olejem. V troubě vyhřáté na 210 °C pečte asi 20 minut. Poté formu přikryjte alobalem a pečte ještě asi 25 minut.
4. Hotovou zeleninu potřete ochuceným olejem. Podávejte s pečivem nebo jako přílohu k masu.