Základem je křehké těsto. V kombinaci s ricottou a zeleninou chutná fantasticky. Tento pokrm má svoje kouzlo také samostatně, ale můžete ho použít i jako přílohu k pečenému masu.
Ingredience:
Na těsto:
● 180 g hladké mouky
● 1 žloutek
● 100 g másla
● 1 lžička soli
Na dohotovení:
● 400 g ricotty
● 1 stroužek česneku
● sůl
● pepř
● 1 žloutek
● 5 snítka tymiánu
● hrst cherry rajčátek
● 1 menší cuketa
● 2 vejce
● 100 g nastrouhané goudy
Postup:
V míse propracujte mouku, máslo, žloutek a sůl. Vypracujte hladké těsto a pak ho napěchujte na dno formy vyložené pečicím papírem. Ricottu prošlehejte se žloutkem a prolisovaným stroužkem česneku.
Dle chuti osolte, opepřete a přidejte lístky tymiánu.Směs pak rozetřete na těsto.Navrch vyskládejte překrojená rajčata a plátky cukety.Vejce prošlehejte, osolte a přimíchejte sýr.Směs nalejte na koláč.Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte přibližně 40 min.
Příprava: 60 min
Cena: 95 Kč
Zapečená zelenina na těstě – to je geniální! Můžu si představit, jaké to je chutné. Možná to zkusím ještě dnes!
Tohle je přesně ten jednoduchý a výživný recept, co jsem hledala. Skvělé jako lehká večeře po tréninku.
Fantastický recept, děkuji za inspiraci! Těsto vypadá jako skvělý základ pro mnoho dalších variant. Musím to brzy vyzkoušet.
Ty jo, zapečená zelenina to zní skvěle! Určitě to vyzkouším, když budu mít volnej večer. Miluju rychlý a zdravý recepty.