Základem je křehké těsto. V kombinaci s ricottou a zeleninou chutná fantasticky. Tento pokrm si vychutnáte samostatně, ale skvěle se hodí i jako příloha k pečenému masu.
Ingredience: 4 porce
Na těsto:
● 180 g hladké mouky
● 1 žloutek
● 100 g másla
● 1 lžička soli
Na dohotovení:
● 400 g ricotty
● 1 stroužek česneku
● sůl, pepř
● 1 žloutek
● 5 snítek tymiánu
● hrst cherry rajčátek
● 1 menší cuketa
● 2 vejce
● 100 g nastrouhané goudy
Postup:
V míse propracujte mouku, máslo, žloutek a sůl. Vypracujte hladké těsto a pak ho napěchujte na dno formy vyložené pečicím papírem. Ricottu prošlehejte se žloutkem a prolisovaným stroužkem česneku. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte lístky tymiánu.
Směs pak rozetřete na těsto. Navrch vyskládejte překrojená rajčata a plátky cukety. Vejce prošlehejte, osolte a přimíchejte do nich sýr. Směs nalejte na koláč. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte zhruba 40 minut. Při podávání přidejte olivový olej.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 45 Kč