Zapečená letní zelenina je skvělé jídlo, které můžete podávat jako přílohu k masu nebo ho servírujte jako lehké hlavní jídlo.
Ingredience: 3 středně velké cukety, 1 středně velký lilek, 500 g cherry rajčat, 1 lžíce olivového oleje, 4 velké stroužky česneku, ¼ lžičky mořské soli, ¼ čerstvě namletého černého pepře, nastrouhaný parmazán, ¼ hrnku čerstvé bazalky a petržele
Postup: Olejem lehce vymažte zapékací mísu. Cukety a lilek nakrájejte na kostky o velikosti asi 2 cm a dejte do mísy. Přidejte na půlky překrojená rajčátka.
Smíchejte s olivovým olejem, přidejte, česnek, sůl, pepř a menší část nastrouhaného parmazánu, nakonec jemně vmíchejte polovinu bazalky a petržele.
Připravenou zeleninu vložte do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě 25 minut. Mísu nezapoměňte přikrýt alobalem. Poté ho odstraňte a pečte dalších 10–20 minut, až bude zelenina měkká a křupavá.
Před podáváním posypejte zbývajícím parmazánem a bylinkami.