Připravte si jednodušší variantu tradičního rumunského pokrmu kolozsvari kaposzta s kysaným či čerstvým zelím v hlavní roli.
Ingredience:
1 hrnek rýže
2 hrnky vody nebo vývaru
cca 300 g kysaného nebo hlávkového zelí
1 střední cibule
1 lžíce oleje nebo sádla
1/2 lžičky mletého kmínu
sůl, pepř dle chuti
cca 150 g strouhaného sýra
Postup:
Uvařte rýži v osolené vodě nebo vývaru doměkka.
Na pánvi osmahněte cibuli na oleji dozlatova, přidejte zelí, kmín, trochu vody a duste 10–15 minut. Dochuťte solí a pepřem.
Smíchejte rýži se zelím v míse nebo rovnou v zapékací formě. Promíchejte a rovnoměrně rozprostřete.
Posypejte sýrem a dejte zapéct do předehřáté trouby na 180 °C cca 15–20 minut, dokud se sýr nerozpustí a lehce nezapeče dozlatova.