Pečené jablko vás dostane! Díky skořici a vanilce zahřeje a ořechy a ovesné vločky zase dodají tělu vlákninu.
Suroviny na 4 porce – 4 jablka – 50 g vlašských ořechů – 50 g loupaných mandlí – 50 g rozinek – 100 g ovesných vloček – 1 lžička skořice – 1 balení vanilkového cukru – 1 lžíce medu – 1 lžíce másla
Postup
1. Vločky, nasekané ořechy, mandle, med, vanilkový cukr, skořici a měkké máslo umíchejte do pevné kaše.
2. Jablka omyjte, zbavte jádřinců tak, abyste neporušili jejich dno, a naplňte připravenou směsí. Položte je na plech vystlaný pečicím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C přibližně na 20 minut. Jablka by měla být úplně měkká a náplň na vrchu zkaramelizovaná.
3. Jablka servírujte teplá, třeba s kopečkem zakysané smetany nebo se zmrzlinou.