Máte pocit, že byste doma s dýní, a navíc jako s hlavním chodem neuspěli? Tak věřte, že zapečená dýně à la šunkofleky je skutečně výtečná.
Ingredience:
1 máslová dýně
300 g fleků
300 g uzeného
olivový olej
1 cibule S sůl
pepř
Postup:
Ze všeho nejdříve si dáme vařit uzené, může ho být klidně i více. V mírně osolené vodě se lžičkou olivového oleje uvaříme těstoviny.
Dýni oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na kousky a dáme do pekáče či zapékací misky. Při dáme k ní vařené těstoviny, nakrájené uzené, nadrobno nakrájenou cibuli, okořeníme a vše dobře promícháme.
Nakonec zakápneme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby asi tak na 20 minut při 200 °C. n Zatoužíme-li po sytější variantě inspirované Itálií, můžeme dýňové šunkofleky zapéct v sýrové omáčce.
Získají tím jedinečnou chuť. n Rozmícháme ricottu s vajíčky a směs vlijeme k dalším ingrediencím. V tomto případě zapékáme o deset minut déle.