Suroviny:
6 cibulí
1 lžíce másla
400 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
1 vejce
50 g goudy
2 lžíce strouhanky
1 lžička sladké papriky
1 lžíce petržele
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Postup:
Cibule oloupejte a odkrojte jim vršky. Lžící opatrně vydlabejte vnitřky tak, aby vám zůstaly alespoň 3 vrstvy, výsledný pokrm tak bude lépe držet tvar.
Ve velké míse smíchejte mleté maso s vejcem, strouhankou, sladkou paprikou, nasekanou petrželkou a vydlabanou cibulí, kterou jste nakrájela nadrobno.
Směs osolte, opepřete a dobře promíchejte. Pokud máte ráda pikantní pokrmy, můžete přidat i trochu chilli. Všechny cibule naplňte masem až po okraj a vložte je do pekáčku vymazaného máslem.
Zakápněte je olivovým olejem a zakryjte alobalem. Pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Po 30 min alobal odstraňte a povrch cibulí posypejte strouhaným sýrem.
Vraťte je do trouby na dalších 15 min, dokud sýr krásně nezezlátne. Upečené cibule nechte asi 10 min odpočinout. Podávejte je ještě teplé s bramborovou kaší či kouskem čerstvého chleba.
Tip!
Polovinu masa můžete nahradit červenou čočkou.
Mám rada módu, ale vaření mě taky baví! Tenhle recept je skvělý, hlavně možnost přidat červenou čočku je zajímavá!
Jelikož mám ráda technologie, ale i vaření, zkusím do toho přidat trochu různých bylinek, jako bazalku nebo tymián.
Hustej recept, zapečený cibule s masem jsou uplně top! Jen ten sýr možná trochu změním, ale jinak super nápad.
Tohle zní opravdu skvěle, určitě to vyzkouším! Jen bych možná místo goudy zkusila nivu, je trochu výraznější.