Není to jen tak obyčejná bageta. Je vyladěná k naprosté dokonalosti.
Suroviny:
1 francouzská bageta
hrst čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje
1 lžíce sýru pecorino
1 lžíce parmazánu
špetka soli
2 velká rajčata
6 plátků oblíbeného tvrdého sýra
malá červená cibule
120 g sušené šunky
Postup:
Nejprve si připravte pesto. Do mixéru vhoďte bazalku, česnek, nastrouhaný sýr pecorino parmazán. Přidejte olej a sůl. Rozmixujte dohladka. Bagetu si rozpulte napůl a obě půlky potřete pestem.
Na jednu půlku poklaďte plátky sýra a šunky, natenko nakrájená rajčata a cibuli. Druhou půlkou bagetu přiklopte. Rozřízněte ji na půlku. Nyní ji můžete z obou stran opéct na pánvi anebo v toustovači.
OMG, tohle musím udělat! Já a moje holky máme rády pikniky, tak tohle přesně padne k létu. Looks yummy!
Jako tech surovin mám doma věčinu, tak to zkusím. Nezdá se to težký, ale uvidíme.
haha, vypadá to mega dobře 😀 musim to zkusit, i když vaření neni moje silná stránka 😀
Super recept! Normálně nejsem velký fanoušek baget, ale tahle kombinace s bazalkovým pestem a sušenou šunkou zní naprosto skvěle. Určitě vyzkouším o víkendu. Díky za inspiraci!