Základní cheesecake, ve kterém si vychutnáte jeho smetanovou chuť.
Příprava: 85 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 19 Kč
Suroviny na 10 porcí
Na korpus
– 125 g máslových sušenek
– 55 g mletých mandlí
– 45 g rozpuštěného másla
Na náplň
– 350 g ricotty
– 410 g smetanového sýra
– 230 g krupicového cukru
– 3 vejce
– 1 lžíce strouhané citronové kůry
– 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
1. Sušenky rozdrťte, přidejte mandle a máslo, a zpracujte těsto, které natlačte do vymazané formy.
2. Dohladka prošlehejte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Prošlehejte a směs nalijte na korpus.
3. Pečte při 150 ºC asi 70 minut.