Suroviny:
1 kg zaječího masa rozděleného asi na 6 kousků
3 lžíce ostré francouzské hořčice (dijonská)
2 lžíce oleje
400 ml suchého bílého vína
1 kelímek zakysané smetany
kousek mrkve
hrubě mletý pepř
bobkový list
dobromysl nebo rozmarýn
Postup:
Jednotlivé části zajíce omyjte, osušte. Dijonskou hořčici smíchejte s olejem, osolte, opepřete. Kousky potřete touto směsí a vložte do pekáče nebo ohnivzdorné mísy.
Troubu nahřejte na 225 °C. U horkovzdušné stačí 200 °C. Pečte asi 15 minut odkryté, potom přilijte víno (nejvhodnější je muškátové), přidejte bobkový list, na plátky nakrájenou mrkev a duste zakryté dalších 15 minut.
Zajíce průběžně podlévejte výpekem.
Potom jednotlivé kousky zajíce vyjměte z pekáče a uložte v teple. Do pekáče se šťávou přilijte zakysanou smetanu (créme fraiche), promíchejte a na mírném ohni nechte projít varem.
Přidejte lístky dobromysli nebo větvičku rozmarýnu a vraťte kousky masa. Nechte prohřát.