Tento recept můžete použít i na králíka. Jako přílohu podávejte třeba houskové knedlíky nebo vařené brambory.
Potřebujete:
✿ 800 g zadního zaječího masa
✿ 20 g slaniny
✿ 60 g tuku
✿ 2 mrkve
✿ 1petržel
✿ ¼ celeru
✿ 1 cibuli
✿ 1 dl červeného vína
✿ 1 lžíci hladké mouky
✿ lžíci octa
✿ nové koření
✿ vývar
✿ sůl, cukr
1. Očištěné maso prošpikujte slaninou pokrájenou na klínky a osolte. Cibuli nakrájejte na kolečka, kořenovou zeleninu očistěte, nakrájejte na kousky a společně osmahněte na rozehřátém tuku.
2. Zeleninu vyndejte, přidejte koření a maso, opečte ze všech stran. Podlijte vývarem a duste cca 50 minut doměkka. Maso vyjměte a nakrájejte.
3. Šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou, osmahněte, zalijte vývarem a 10 minut povařte. Šťávu dochuťte octem, solí a cukrem a zjemněte vínem. Vložte maso, kořenovou zeleninu, prohřejte a podávejte.