Nedělní oběd nemusí být jen kachna nebo husa. Vyzkoušejte osvědčený francouzský recept.
Suroviny:
4 plátky hovězího zadního
3 velké cibule
200 g směsi čerstvých hub
3 lžíce sušených hub
rostlinný olej
3 stroužky česneku
3 mrkve
3 dl suchého červeného vína
2 větvičky rozmarýnu
6 kuliček černého pepře
2 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno, česnek na silnější plátky. Plátky masa rozkrojte napůl, osolte je a opepřete. V kastrolu rozehřejte olej a maso v něm zprudka opečte ze všech stran a dejte ho stranou. V témže kastrolu opečte cibuli a česnek, rozmarýn a pepř.
Restujte 2 minuty. Přidejte na větší kusy nakrájenou mrkev a restujte další minutu. Vraťte maso do kastrolu a přilijte k němu citronovou šťávu, víno a nechte ho odvařit.
Přidejte sušené houby, 500 ml vody a na mírném ohni duste 1,5 hodiny. Na poslední půlhodinu vložte do kastrolu čerstvé houby. Maso podávejte s bramborovou kaší či šťouchanými bramborami.
Náš tip
Hovězí můžete povařit společně s malými novými bramborami.