Jeho historie sahá až do 19. století, kdy byl poprvé servírován hostům hotelu Waldorf v New Yorku.
Suroviny:
1 menší celer
1 řapíkatý celer
2 kyselá jablka
hrst kuliček hroznového vína
150 g bílého jogurtu
1 velká lžíce majonézy
2 hrsti vlašských ořechů
šťáva z půlky citronu
1 lžička cukru
sůl, pepř
Postup:
Kořenový celer oloupejte, jablka omyjte a nakrájejte na měsíčky. Řapíkatý celer nakrájejte na plátky. Hroznové víno rozpulte. Všechny ingredience smíchejte dohromady a přidejte nasucho opražené vlašské ořechy.
Zálivku si připravte smícháním citronové šťávy, jogurtu, majonézy, trochy cukru, soli a pepře. Zeleninu a ovoce s ořechy smíchejte s připravenou zálivkou a dozdobte ještě trochou jogurtu.
Něco navíc
Dresink servírujte klidně zvlášť anebo ho jen po lžičkách na salát rozprostřete.