Suroviny:
Kuřecí vývar
1 mrkev
1 celer
1 petržel nakrájená
1 hrst nasekané petrželky
1 kuře (obrané kuřecí maso)
Na knedlíčky
100 g kuřecích jater
30 g másla
1 polévková lžíce mouky (pšeničná polohrubá)
1 vejce, sůl, pepř
1 stroužek česneku
1 lžička majoránky
špetka muškátového oříšku
100 g strouhanky
Postup:
Nejprve si připravte knedlíčky. Všechny suroviny, s výjimkou strouhanky, dejte do mixéru a promixujte dohladka. Pak postupně přidávejte strouhanku tak, abyste získali hmotu, ze které půjdou tvarovat knedlíčky (buď prsty, nebo pomocí dvou lžiček).
Hmota by neměla být moc tekutá, protože by vám knedlíčky nedržely pohromadě, a ani ne moc tuhá, protože by knedlíčky byly tvrdé na skus.
Do velkého hrnce dejte celé kuře, zalijte ho vodou a vařte minimálně 2 hodiny. Oloupejte si zeleninu, nakrájejte na menší kousky (můžete i nastrouhat). Když je vývar hotový, kuře můžete vyjmout a nahradit jej zeleninou.
Mezitím si oberte maso z uvařeného kuřete a vložte ho zpět do vývaru k zelenině.
Jako další krok pak přidejte do polévky játrové knedlíčky a asi sedm minut povařte. Nakonec do hrnce nasypte zelenou petrželku a podávejte.