Je skvělé, že každé naklíčené semínko má úplně jinou chuť. Zatímco některé druhy jsou neutrální, jiné mají docela říz.
ŘEDKVIČKA
Je dobré vědět, že naklíčená semínka ředkvičky obsahují čtyřikrát více železa než špenát, a dokonce osmkrát více než červená paprika.
Proto by měla být pravidelnou součástí běžného jarního jídelníčku.Navíc mají příjemně ostrou chuť, a tak jsou vhodné do zeleninových salátů, které pak nemusíte tolik kořenit.
PŠENICE
Na rozdíl od štiplavé ředkvičky vás naklíčená pšenice překvapí svou jemnou a nasládlou chutí.
A také svými prokazatelnými účinky na vaše zdraví. Obsahuje totiž zdravé bílkoviny, prospěšné tuky, potřebné vitaminy a minerály. Navíc jí vyklíčení netrvá dlouho. Už druhý den je připravená pro konzumaci.
ŘEŘICHA SETÁ
Její pěstování není nic náročného a už za dva dny uvidíte, jak vám klíčky řeřichy rostou doslova před očima. Už za pět dní je můžete sklízet a používat v kuchyni.
MUNGO
Salátové mungo klíčky jsou bohatým zdrojem vitaminů A a B, které zajišťují jedinci velkou psychickou odolnost a silnou imunitu.Kromě jiného také obsahují vápník, železo, fosfor, draslík, hořčík a další látky.