Ochutnáním tradičních šomló halušek pokoříte hranici poznání toho, co je opravdu dobré.
Ingredience:
Piškotové těsto:
3 vejce
3 lžíce cukru
3 lžíce mouky
kypřicí prášek
Piškotové těsto II.:
3 vejce
170 g krystalového cukru
20 g kakaa
3 lžíce vody
70 g mouky
Poleva:
200 ml mléka
kůra z 1 pomeranče
2 až 3 lžíce rumu
1 tabulka čokolády na vaření
100 g másla
1 šlehačka
Postup:
Nejdříve žloutky utřeme s cukrem a kypřicím práškem, pak přidáme mouku a vyšlehané bílky. Těsto vylijeme do formy a pečeme při 170 °C 15 až 17 minut.
Příprava druhého těsta je stejná. n Svaříme mléko s pomerančovou kůrou a přidáme rum. Obě vychladlá těsta nakrájíme na malé kostky, lehce je promícháme s pomerančovým mlékem. Dáme zchladit.
Uvaříme řidší vanilkový pudink. Rozpustíme čokoládu. Z těsta vykrajujeme lžící noky, zalijeme pudinkem, čokoládou a šlehačkou a podáváme.