Kančí hřbet se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní víno a o zbytek se postará maso.
Ingredience:
1 kg kančího hřbetu
Na marinádu:
4 pol. lžíce majonézy
4 pol. lžíce červeného vína
2 pol. lžíce oleje
dvě hrsti čerstvých bylinek
1 kávová lžička koření na divočinu
1 kávová lžička sušeného česneku
3 střední cibule
olej
1 kostka extra bujonu
1 polévková lžíce hladké mouky
Postup:
Den předem si naložte maso do marinády, vymíchané z majonézy, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli).
Rozpalte olej a na něm nechte zatáhnout maso. Na zbytku tuku osmahnete cibuli. Vraťte maso, osolte, opepřete, rozdrobte masox.
Zalijte horkou vodou do 2/3 masa a nechte v troubě dusit doměkka. Maso vyjměte, vypečenou šťávu rozmixujte. V troše vody rozmíchejte lžíci mouky a vmíchejte do šťávy. Nechte provařit.