Maso od osvědčeného farmáře je radostí pro každého kuchaře. Má-li navíc k dispozici jehněčí, jedno z nejzdravějších mas, je třeba jen vybrat nejlepší recept.
Ingredience: 1 jehněčí kýta, olivový olej na pokapání, šalvěj, rozmarýn, estragon, 2 až 3 jarní cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 palice česneku vcelku, 2 až 3 papriky, 4 rajčata, 1 mladá cuketa, 250 ml červeného vína, sůl
Postup:
Maso osolíme, pokapeme olivovým olejem, posypeme čerstvými bylinkami, uložíme do pekáčku a zalijeme asi tak polovinou vína.Přikryjeme ho a dáme důkladně péct do trouby při 200 °C. Zhruba po půlhodině pečení přidáme k masu nakrájenou jarní cibulku, mrkev a petržel, podlijeme červeným vínem a vodou, přikryjeme a opět asi půlhodiny pečeme.
Přidáme nakrájenou papriku, cuketu, česnek a přilijeme zbytek červeného vína. Ke konci pečení ještě přidáme nakrájená rajčata. Celkem kýtu pečeme asi 3 až 4 hodiny, dokud není měkká.