Jako strávník je prý v pohodě. Sní cokoli a nemá vysoké nároky. Tento pokrm dokonce patří mezi její nejoblíbenější.
Ingredience: 400 g upečeného masa z husy, 300 g hrachu, 200 g fazolí, 1 cibule, olej, hrst sušených hub nebo 2 hrsti čerstvých, 3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, mletý pepř, sůl
Postup: Ideálně večer si namočíme hrách a fazole a druhý den suroviny propláchneme a uvaříme je podle návodu. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou přidáme do luštěnin a stejně tak podušené nasekané houby podle chuti.
Znovu dusíme podle potřeby a postupně dochutíme majoránkou, mletým pepřem, solí, prolisovaným česnekem.
Promícháme s pečeným nasekaným masem z husy a dáme zapéct do trouby. Hlídáme, aby nám pokrm nevyschl. Pokud si chceme užít pořádně výživné jídlo, podáváme s kyselou okurkou nebo s kysaným zelím.