Masopustní hostina by nebyla úplná bez mísy přetékající masem. Recept je velmi jednoduchý, stihnete ho jen tak mimochodem mezi smažením koblih.
Ingredience: 500 g vepřového bůčku, 4 velké klobásy, cibule, 500 g uzeného masa, 2 hrnky masového vývaru, sůl, pepř
Postup: Vepřový bůček nakrájejte na silnější plátky, podle potřeby ochuťte solí a pepřem a uložte do pekáčku. Přidejte nakrájenou cibuli. Podlijte polovinou masového vývaru a pečte při 200 °C asi 20 minut.
Mezitím nakrájejte na plátky uzené maso, které potom společně spolu s klobásou přidejte do pekáčku.
Dolijte vývar a dopékejte při mírné teplotě dalších 20–30 minut, dokud není maso měkké. Podávejte s kysaným zelím a bramborami. Zkuste použít vinnou klobásu místo klasické.