Tato polévka s fazolemi, bramborami, mrkví a cibulí vám rozproudí krev v žilách.
Suroviny na 4 porce – 1 l zeleninového vývaru – 500 g brambor – 300 g zelených fazolek – 300 g bílých fazolí z konzervy – 250 g pasírovaných rajčat – 2 mrkve – 1 cibule – 1 červená paprika – 1 chilli paprička – 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek – 1 lžička olivového oleje – sůl, pepř
Postup
1. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli, očištěné zelené fazolky, nakrájenou mrkev, brambory i papriky.
2. Zalijte vývarem a vařte asi 25 minut. Těsně před koncem přidejte rajčata, bílé fazole a dochuťte solí, pepřem a bylinkami.
3. Podávejte ideálně s pečivem.