Už jste někdy měli vánoční šlehačkové cukroví? Tak určitě víte, jak krásně se rozplývá na jazyku.
Ingredience: 450 g hladké mouky, 250 g másla, 250 ml smetany ke šlehání, moučkový cukr, vanilkový cukr
Postup: Do misky nasypejte mouku, přidejte rozehřáté máslo, přilijte smetanu ke šlehání a vypracujte hladké těsto, které zakryjte fólií a nechte v chladu asi 30 minut odležet.
Pak těsto přeložte na vál, rozválejte na plát, zhruba půl centimetru vysoký, a vykrajujte z něj formičkou různé menší tvary. Rozložte je na plech, vložte do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečte zhruba 12 minut, dokud cukroví nezrůžoví.
Ještě teplé cukroví obalte ve směsi vanilkového a moučkového cukru a nechte vychladnout.