Preclíky se skvěle hodí k zakousnutí při popíjení dobrého vína nebo piva s vaší láskou.
Ingredience: 350 g polohrubé mouky, 100 g hery, 1 vejce, 100 ml mléka, 250 g brambor vařených ve slupce, špetka soli, vejce na potření, chilli koření na posypání i do těsta podle chuti
Postup: Vařené brambory oloupejte a rozmačkejte. Přidejte vejce, 100 g tuku, mléko a polohrubou mouku se špetkou soli. Chilli koření můžete přidat i do těsta podle toho, jak moc máte rádi ostré. Vypracujte vláčné, nelepivé těsto.
Vyválejte z něj na pomoučené ploše válečky a z nich vytvarujte srdíčka, která pevně spojte ve špičce. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozkvedlaným vejcem. Nakonec posypejte chilli, solí nebo semínky. Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 20 minut.