Na recept na karbanátky přece nemůžeme zapomenout! Hodí se k vařeným bramborám a stejně tak dobře doplní různé omáčky od rajské po svíčkovou. Přitom je jejich příprava velmi jednoduchá.
Ingredience: 500 g vepřového mletého masa, 1 rohlík z předešlého dne, 100 ml mléka, 1 vejce, strouhanka, pepř, sůl, majoránka, olej, 1 lžička mletého kmínu
Postup: Rohlík namočte do mléka. Maso dejte do mísy a přidejte vejce, sůl, pepř, kmín a podrcenou majoránku.
Rohlík vyždímejte a přidejte k masu. Rukou vytvořte kompaktní hmotu, kterou tvarujte do karbanátků. Ty obalte ve strouhance a osmažte je na oleji nebo na sádle.
Podávejte s přílohou, kterou máte rádi, například s bramborem, zelím nebo třeba jen s čerstvým pečivem.