Suroviny:
4 vejce
3 brambory
2 mrkve
2 konzervy tuňáka
1 cibule
150 g majonézy
sůl
pepř
4 cherry rajčátka na ozdobu
Postup:
Nejprve uvařte brambory a mrkev ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle do samostatných misek.
Vejce uvařte natvrdo (trvá to asi 10 minut), poté je ochlaďte ledovou vodou, oloupejte a oddělte bílky od žloutků. Obě části nastrouhejte zvlášť. Cibuli nakrájejte nadrobno.
Pokud chcete zmírnit její štiplavost, můžete ji krátce spařit horkou vodou a nechat okapat.
Z konzervovaného tuňáka slijte šťávu a vidličkou maso rozmělněte najemno. Teď už můžete přejít k samotnému vrstvení. Připravte si skleněnou mísu nebo dortovou formu, záleží na tom, zda chcete salát vyklopit, nebo ho servírovat rovnou z mísy.
Nejprve položte vrstvu brambor, lehce je potřete majonézou a rozprostřete na ně tuňáka. Dále pokračujte vrstvou cibule, mrkve a nastrouhanými bílky. Mezi jednotlivé vrstvy dejte vždy trochu majonézy, soli a pepře.
Bílkovou vrstvu potřete majonézou, zasypejte ji nastouhanými žloutky, a máte hotovo! Teď už stačí jen salát ozdobit cherry rajčátky.
Tip!
Salát můžete připravit i do malých skleniček.
Tento vrstvený salát vypadá ideálně na výlet. Můžeme ho připravit do menších skleniček a vzít s sebou!
Úžasný recept! Vrstvené saláty jsou vždycky krásně vypadávající a udělají dojem na každé oslavě. Díky za tip!
To vypadá dobře, určitě skusím připravit tenhle vrstvený salát, zní to fakt jednoduše a rychle!