Suroviny:
4 vejce
250 g cukru krupice
250 g hladké mouky
200 g rozpuštěného másla
půl prášku do pečiva
ze 4 mandarinek nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
dle potřeby mléko
Postup:
Nejprve si vymažeme formu máslem a vysypeme strouhankou. Vejce utřeme s cukrem a postupně přidáváme všechny ingredience. Pokud bude těsto příliš tuhé, tak přidáme trochu vlažného mléka. Nakonec přidáme kůru a šťávu z mandarinek.
Těsto důkladně promícháme a nalijeme do vymazané formy. Chlebíček pečeme asi 60 minut v předehřáté troubě na 170 ˚C.
1 forma na biskupský chlebíček
snadné
do 90 min
TIP:
Chlebíček můžeme po upečení polít polevou – v malém hrnci rozehřejeme mandarinkovou šťávu s cukrem, necháme přejít varem a pak vaříme na mírném plamenu asi 3 minuty. Poleva se pomalu vsákne dovnitř a tím bude chlebíček krásně vláčný.