Suroviny:
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
1 lžíce mletého perníkového koření
2 lžíce medu
2 vejce
50 g tuku
Na polevu:
1 bílek + citronová šťáva
150 g moučkového cukru
Postup:
Mouku a cukr nasypte na vál, přidejte koření, med, vejce a tuk a vypracujte hladké, tuhé těsto. Těsto dejte na dva až tři dny uležet, poté ho prohněťte a vyválejte na 2 milimetry tenký plát.
Pomocí vykrajovátek z něj vykrájejte perníčky, ty později pečte na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C zhruba 10–12 minut. Perníčky po vychladnutí zdobte bílou polevou:
utřete bílek s cukrem a po kapkách přidávejte citronovou šťávu tak, abyste získali lesklou a polotuhou hmotu.
Tip!
Chcete, aby vám perníčky do pár dnů krásně změkly? Naskládejte je do krabice a přidejte k nim jedno rozkrojené jablíčko. Perníčky tak budou mít z čeho natahovat vlhkost.