Suroviny:
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
1 lžíce mletého perníkového koření
2 lžíce medu
2 vejce
50 g tuku
Na polevu:
1 bílek + citronová šťáva
150 g moučkového cukru
Postup:
Mouku a cukr nasypeme na vál, přidáme koření, med, vejce a tuk, a vypracujeme hladké, tuhé těsto. Dáme na dva až tři dny uležet. Těsto prohněteme a vyválíme na 2 milimetry tenký plát. Pomocí vykrajovátek z něj vykrájíme perníčky.
Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 stupních zhruba 10–12 minut. Perníčky po vychladnutí zdobíme polevou: utřeme bílek s cukrem a po kapkách přidáváme citronovou šťávu tak, abyste získali lesklou a polotuhou hmotu.
2-3 pečící plechy
středně náročné
do 30 min + odležení
TIP:
Chcete, aby vám perníčky do pár dnů krásně změkly? Naskládejte je do krabice a k nim přidejte jedno rozkrojené jablíčko. Perníčky tak budou mít z čeho natahovat vlhkost.