Voňavé medové perníčky krásně provoní celý byt a hezky nazdobené se budou vyjímat nejen na talíři, ale i vánočním stromku.
Suroviny – 500 g hladké mouky – 100 g másla – 200 g medu – 10 g kvalitního kakaa – 2 lžičky perníkového koření – 1 lžička jedlé sody – 2 vejce
Na polevu – 180 g moučkového cukru – 3 lžíce horké vody – 1 lžička rozehřátého másla
Postup
1. Na pracovní desku prosejte mouku. Přidejte změklé máslo, med, kakao, perníkové koření, jedlou sodu a vejce a vypracujte těsto. Protože je hnětení poměrně náročné, můžete těsto zpracovat v robotu.
2. Hladké a rovnoměrně promísené těsto zabalte do fólie a dejte alespoň na hodinu odpočinout do chladu.
3. Těsto vyválejte na plát silný asi 0,5 cm a formičkami vykrájejte různé tvary, které pokládejte vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte v rozehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut.
4. Připravte si polevu. Moučkový cukr prosejte do misky. Přidejte horkou vodu a rozehřáté máslo a třete, dokud není poleva tuhá a hladká. Polevou ozdobte vychladlé perníčky.