Suroviny na 4 porce:
● 20 g másla ● 10 g oleje
● 1 lžič. kurkumy ● 2 rajčata
● 1 lžič. drc. římského kmínu
● 1 lžič. koření garam masala
● 1 lžič. mletého koriandru
● chilli ● sůl ● 2 str. česneku
● kus zázvoru (2 cm) ● koriandr
● 300 g krůtího masa
● 750 ml rajč. omáčky passata
● 150 ml smetany ke šlehání
● datlový sirup
Postup:
Na másle s olejem opražíme všechno koření. Přidáme na kusy nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a kostky masa a necháme lehce opéct. Maso zalijeme passatou, přidáme nakrájená rajčata a datlový sirup a necháme spolu probublávat asi 30 minut na mírném ohni.
Vyndáme maso, omáčku promixujeme tyčovým mixérem najemno, vrátíme maso, zalijeme smetanou a necháme provařit ještě asi 10 minut. Nakonec kari posolíme, zasypeme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží nebo pšeničnými plackami.