Připravte svým vnoučátkům nebo návštěvě pravou domácí zmrzlinu, která se do teplých letních dnů jistě bude hodit.
Ingredience:
500 g čerstvých jahod
200 ml smetany ke šlehání
200 ml plnotučného bílého jogurtu
100 g cukru
1 lžička vanilkového extraktu
šťáva z ½ citronu
Postup:
Jahody omyjte, zbavte stopek a nakrájejte. Pokud jsou hodně kyselé, můžete je předem promíchat s trochou cukru a nechat 10–15 minut odležet.
Všechny ingredience – jahody, smetanu, jogurt, cukr, vanilku a citronovou šťávu – dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Podle chuti můžete ještě přisladit.
Hotovou směs nalijte do uzavíratelné mrazicí nádoby (např. plastové nebo nerezové) a vložte do mrazáku.
Každých 30–60 minut směs promíchejte nebo promixujte, aby se nevytvářely ledové krystalky a zmrzlina byla jemnější. Tento krok opakujte asi 3–4krát během prvních 3 hodin.
Nechte zmrzlinu mrazit alespoň 6 hodin. Před podáváním ji nechte pár minut při pokojové teplotě lehce povolit.
Jsem nadšená z toho, jak jednoduchý je tento recept. Už se těším, až ho vyzkouším a udělám si pořádnou dávku na léto!
To je super recept! Myslím že to bude chutnat nejenom dětem, ale i dospělým. Musím sehnat čerství jahody.
Hele, to vypadá supr! Už dlouho chci zkusit udělat domácí zmrzku a tahle s jahodama a vanilkou zní mega dobře!
Vypadá to skvěle! Určitě vyzkouším tuto domácí zmrzlinu, je to ideální letní osvěžení. Už se těším, až si dáme s přáteli na terase.