K večeři i ke snídani, na volském oku s tekutým sýrem a koprem si určitě pochutnáte.
Suroviny:
3 vejce
hrst čerstvého kopru
3 trojúhelníčky taveného sýra
1 mozarella
1 dl plnotučného mléka
rostlinný olej
sůl, pepř
1 lžička sladké nebo
pikantní mleté papriky
0,5 lžičky sušeného česneku nebo 1 stroužek klasického česneku
Postup:
V kastrůlku si rozpusťte tavený sýr, poté přidejte na kostičky nakrájenou mozarellu.
Míchejte, dokud se sýry nepropojí. Na pánvi si rozpalte olej a vyklepněte na ni vajíčka. Jakmile budou oba sýry tekuté, stáhněte je z plotny a přimíchejte do nich trochu mléka a dochuťte je solí a pepřem a také mletou paprikou.
Přidejte jeden prolisovaný česnek či špetku sušeného. Přendejte pomalu sýr do hlubokého talíře nebo servírovací pánvičky. Přidejte k němu volské oko a dozdobte čerstvým koprem. Pokrm konzumujte ještě teplý, kdy je sýr krásně tekutý. Tak si na něm pochutnáte nejlépe.
Náš tip
Servírujte s opečenou bagetou nebo chlebem.