Klasické koláče nebo bublaniny už vás nebaví? Zkuste něco mnohem originálnějšího a velmi chutného.
Ingredience:
1 plát listového těsta
4–5 hrušek
50 g rozpuštěného másla
3 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
1 vejce
moučkový cukr na posyp
Na krém:
150 g zakysané smetany nebo mascarpone
1 vejce
2 lžíce cukru
1 lžička vanilkového cukru
Postup:
Troubu předehřejte na 190 °C, formu vyložte těstem a propíchejte jej místy vidličkou.
Smíchejte ingredience na krém a rozetřete na těsto.
Hrušky oloupejte, nakrájejte na plátky a naskládejte do vějířku, jak můžete vidět na obrázku.
Smíchejte máslo, cukr, skořici a směsí potřete hrušky.
Okraje těsta potřete vejcem. Pečte 30–35 minut do zlatova.
Závěrem trochu poprašte moučkovým cukrem a podávejte.
Wow, tohle vypadá skvěle. Hrušky a mascarpone jsou úžasná kombinace. Už se těším, až to zkusim.
Vypadá to super jednoduše a rychle, určitě zkusím o víkendu. Díky za recept!
Tak tohle musím vyzkoušet! Miluju pečení s mascarpone a kombinace s hruškami zní úchvatně. Děkuji za inspiraci.